Overall rapportage sociaal domein 2016 Downloaden pdf.epub.txt een Boek (Lees online)

Overall rapportage sociaal domein 2016 Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Overall rapportage sociaal domein 2016

BESCHRIJVING

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo 2015, de Jeugdwet en de Participatiewet. Op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maakt het SCP periodiek een “Overall Rapportage Sociaal Domein”, die inzicht geeft in ontwikkelingen die zich voordoen in het gedecentraliseerde sociaal domein. De rapportage geeft een landelijk beeld. Deze tweede rapportage bestaat uit 5 delen, die elk vanuit een specifiek perspectief op het sociaal domein zijn opgesteld.

Deel A gaat over kwaliteit van leven en metingen van maatschappelijke uitkomsten in het sociaal domein. Naast speciale aandacht voor financiлle problemen ligt de focus op de belangrijkste kernbegrippen in het sociaal domein: kwetsbaarheid, participatie, redzaamheid en eenzaamheid. De uitkomsten worden per onderwerp beschreven, maar ook aan de hand van de overkoepelende kwaliteit-van-leven-index die in de vorige rapportage is ontwikkeld. Daarnaast komen in dit deel de subjectieve uitkomst-metingen aan bod: de cliлntervaringsonderzoeken en gegevens over tevredenheid en geluk. Tot slot geeft het rapport ook uitsplitsingen naar een aantal relevante bevolkingscategorieлn. Speciaal voor dit deel is een ‘sociaal domein enquкte’ ontwikkeld, die bij meer dan 5000 Nederlanders is afgenomen.

Deel B gaat over de voorzieningen in het sociaal domein. In dit deel komen ontwikkelingen in het gebruik, stapeling en dynamiek van het gebruik en regionale verschillen in gebruik aan de orde. Ten opzichte van de vorige rapportage heeft een kanteling van perspectief plaatsgevonden: nu staan niet meer de drie decentralisatiewetten centraal, maar de gebruikers. Vragen zijn daarbij onder meer: wie zijn de gebruikers, hoeveel zijn het er, hoe stromen ze in en uit en wat is de reden daarvoor? Bij de stapeling en dynamiek is extra aandacht voor de schuldenproblematiek, de overgang van 18min naar 18plus en de relatie met het onderwijs. De gegevens in dit deel zijn vooral afkomstig van registraties.

Deel C bevat kwalitatief onderzoek naar lokale ervaringen in het sociaal domein. Hierbij staan vooral de transformatiedoelen centraal. Voor dit deel zijn gesprekken gevoerd met meer dan 70 personen
in 3 speciaal geselecteerde gemeenten. De geпnterviewde personen zijn gemeenteambtenaar, professional, cliлnt, vrijwilliger of mantelzorger. Door deze aanpak ontstaat een beeld van de variлteit in de uitvoering van de decentralisaties en de ervaringen en perspectieven van de mensen die daarbij betrokken zijn. De focus lag voor deze rapportage op het proces om te komen tot lichtere vormen van ondersteuning, enerzijds door de inzet op eigen kracht en informele hulp en anderzijds door de inzet van preventieve activiteiten en algemene voorzieningen. Daarnaast was continuпteit van zorg en ondersteuning bij de overgang naar volwassenheid (18min/18plus) een thema, vanuit het idee dat deze overgang een speciale variant van de integrale aanpak is.

Deel D betreft de bestuurlijke rapportage. Dit deel is evenals de vorige keer uitgevoerd door KPMG-Plexus. De informatie in dit deel is tweeledig: kwantitatieve informatie is verkregen via een enquкte onder griffiers en kwalitatieve inzichten zijn gebaseerd op 15 case studies onder gemeenten en een beknopt aantal focusgroepen en verdiepende interviews. In deze rapportage staan drie thema’s centraal. In de eerste plaats sturing en controle: burgerbetrokkenheid en aspecten rondom de rol van de gemeenteraad. In de tweede plaats komen relevante aspecten uit de praktijk aan bod: klachten, wachttijden, fraudepreventie en privacy. Tot slot betreft het derde thema samenwerking in het sociaal domein.

Deel E gaat over de financiлn. Twee vragen staan centraal:

1) Hoe staat het met de financiлle weerbaarheid van gemeenten en in welke mate speelt het sociaal domein daarbij een rol?;
2) Hoe staat het met de gemeentelijke financiлn in het sociaal domein?

De relatie tussen de financiлle consequenties van sociaal domeintaken en de financiлle positie van gemeenten werkt twee kanten uit. Enerzijds is het wenselijk dat de financiлle positie van gemeenten gezond is om mogelijke tegenvallers die zich bij de begrotingsuitvoering kunnen voordoen op te kunnen vangen. Anderzijds kunnen de financiлle consequenties van de sociaal domeintaken van invloed zijn op de financiлle positie van gemeenten.

Boek in het Nederlands!


Stažení Overall rapportage sociaal domein 2016 zdarma kniha pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Overall rapportage sociaal domein 2016 (0.00 EUR)


Downloaden Overall rapportage sociaal domein 2016 boek gratis:

SPIEGEL-2

Overall rapportage sociaal domein 2016.pdf (EUR-0.00)

Overall rapportage sociaal domein 2016.epub (EUR-0.00)

Overall rapportage sociaal domein 2016.doc (EUR-0.00)

Overall rapportage sociaal domein 2016.txt (EUR-0.00)

Overall rapportage sociaal domein 2016.mobi (EUR-0.00)


Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

Het is hier en het is gratis. Daarom moet u registreren:

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.
  Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  Prijs van het boek:


  Overall rapportage sociaal domein 2016.PDF – (EUR 0.00);

  Overall rapportage sociaal domein 2016.MOBI – (EUR 0.00);

  Overall rapportage sociaal domein 2016.EPUB – (EUR 0.00);

  Overall rapportage sociaal domein 2016.DOC – (EUR 0.00);

  Overall rapportage sociaal domein 2016.TXT – (EUR 0.00);

  DETAILS

  Redacteur Evert PommerJeroen Boelhouwer
  Soort boek Paperback, 481 pagina’s
  Uitgever Sociaal En Cultureel Planbureau , Verschijningsjaar: 2017
  ISBN-13 9789037708431
  ISBN-10 9037708439
  Taal Nederlands  TAGS:

  Online Overall rapportage sociaal domein 2016 ebook, Boek Overall rapportage sociaal domein 2016 FB2, Downloaden Overall rapportage sociaal domein 2016 PDF , Downloaden Overall rapportage sociaal domein 2016 MOBI, Online Overall rapportage sociaal domein 2016 boek, Gratis Downloaden Overall rapportage sociaal domein 2016 IPhone, Online boek Overall rapportage sociaal domein 2016 PDF, Gratis Overall rapportage sociaal domein 2016 DJVU, Gratis Downloaden Overall rapportage sociaal domein 2016 TXT, Downloaden Overall rapportage sociaal domein 2016 RTF, Online Overall rapportage sociaal domein 2016 FB2 , e-boek Overall rapportage sociaal domein 2016 downloaden TXT, Gratis Overall rapportage sociaal domein 2016 downloaden boek, e-boek Overall rapportage sociaal domein 2016 downloaden MOBI, Downloaden Overall rapportage sociaal domein 2016 IPad, Lezen Overall rapportage sociaal domein 2016 MOBI, Lezen Overall rapportage sociaal domein 2016 DOC, Gratis Overall rapportage sociaal domein 2016 AWZ, Downloaden e-boek Overall rapportage sociaal domein 2016 iPad , Gratis Overall rapportage sociaal domein 2016 DJVU, Downloaden Overall rapportage sociaal domein 2016 e-boek gratis, Gratis Downloaden Overall rapportage sociaal domein 2016 DVD, Lezen Overall rapportage sociaal domein 2016 TXT, Boek Overall rapportage sociaal domein 2016 downloaden DJVU, Overall rapportage sociaal domein 2016 downloaden boek gratis, Overall rapportage sociaal domein 2016 downloaden boek pdf gratis, Overall rapportage sociaal domein 2016 pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek Overall rapportage sociaal domein 2016 pdf gratis, Overall rapportage sociaal domein 2016 downloaden gratis epub gratis, Overall rapportage sociaal domein 2016 ePub boek downloaden gratis.

  Leave a Reply