Onversneden Christendom Downloaden pdf.epub.txt een Boek (Lees online)

Onversneden Christendom Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Onversneden Christendom


RECENSIES (2)

Als alles waar is, is niets meer waar….

Jezus zegt: Ik ben de weg, de waarheid en het leven, niemand komt tot de Vader dan door mij.

Ik ben blij dat de waarheid niet bepaalt hoeft te worden door een meerderheid van stemmen in een bepaalde tijd onder bepaalde omstandigheden, want wat is dan nog waar?


Monopolie op de waarheid?

C.S. Lewis is opgegroeid in een religieus fanatiek Belfast, waar hij opgroeide in een christelijke traditie. Zijn moeder overleed toen hij elf jaar oud was, zijn vader stierf een paar jaar later. als student heeft hij filosofie en klassieke talen gestudeerd, in zijn jonge jaren werd hij atheïst, omdat hij naar eigen zeggen streng is opgevoed en zich van het Christendom afkeerde. Later is hij bekeerd. Hij beschrijft zijn eerste kennismaking met God als volgt: 'Als kind had ik al de ervaring dat me iets trof vanuit een andere wereld. Het zijn net vreugdepijlen die op mij werden afgevuurd. Deze ervaring heeft ertoe geleid dat ik ging geloven en dat er een God moest bestaan.' Ik moest met deze uitspraak gelijk denken aan een vooraanstaand wetenschapper die ooit schreef: 'Als de geschiedenis van de wetenschap ons iets geleerd heeft, dan is het dat we door alles wat we niet weten 'God' te noemen, nergens komen.' Het is opmerkelijk dat Lewis met zijn rationele redeneringen in dit boek, toch vanuit een theologische interpretatie het onbekende verklaard en daarbij in zijn boek soms zijn toevlucht moet zoeken in persoonlijke bespiegelingen, zoals zijn aantrekkingskracht naar God. Ik ben van mening dat Lewis in dit boek de symbolische betekenis van onze 'wijsheidreligie' onvoldoende zag en daardoor niet de link kon maken met andere wijsheidsreligies, zoals het Hindoeisme, Boeddhisme, Confucianisme, de joodse leer en de Islam. Het verband in deze religies is namelijk essentieel voor de mens, omdat in deze religies de hoogste gedragsregel ligt (de Gulden Regel). Het Christendom zegt het ongeveer zo:Alles wat gij wilt dat u de mensen doet, doet gij hen ook, want dat is de wet en de profeten. Elke vorm van religie heeft dus dezelfde grondslag en kan daardoor worden gezien als een leidraad om geestelijk een hoger/beter mens te worden. We moeten aannemen dat het Christendom niet verheven is boven andere godsdiensten, of dat het de definitieve openbaring is van de goddelijke waarheid die alle andere overtreft. Want de essentiele waarheid in alle godsdiensten is het erfgoed van ieder mens.

Ik heb dit boek wel een voldoende gegeven omdat Lewis een pragmatisch denker was die het traditionele christelijke gedachtegoed in duidelijke taal verwoord, veel christenen waarderen dat. Een paar weken geleden heb ik het boek Theosofie & Christendom gelezen. Dit boek beschrijft in duidelijke taal hoe het Christendom zich ontwikkeld heeft tot een geïnstitutionaliseerde godsdienst.

Boek in het Nederlands!


Stažení Onversneden Christendom zdarma kniha pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Onversneden Christendom (0.00 EUR)


Downloaden Onversneden Christendom boek gratis:

SPIEGEL-2

Onversneden Christendom.pdf (EUR-0.00)

Onversneden Christendom.epub (EUR-0.00)

Onversneden Christendom.doc (EUR-0.00)

Onversneden Christendom.txt (EUR-0.00)

Onversneden Christendom.mobi (EUR-0.00)


Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

Het is hier en het is gratis. Daarom moet u registreren:

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.
  Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  Prijs van het boek:


  Onversneden Christendom.PDF – (EUR 0.00);

  Onversneden Christendom.MOBI – (EUR 0.00);

  Onversneden Christendom.EPUB – (EUR 0.00);

  Onversneden Christendom.DOC – (EUR 0.00);

  Onversneden Christendom.TXT – (EUR 0.00);

  DETAILS

  Auteur(s) C.S. Lewis
  Vertaler Arend Smilde
  Soort boek Paperback, 224 pagina’s
  Uitgever Kok , Verschijningsjaar: 2016
  ISBN-13 9789043526548
  ISBN-10 9043526541
  Taal Nederlands  TAGS:

  Online Onversneden Christendom ebook, Boek Onversneden Christendom FB2, Downloaden Onversneden Christendom PDF , Downloaden Onversneden Christendom MOBI, Online Onversneden Christendom boek, Gratis Downloaden Onversneden Christendom IPhone, Online boek Onversneden Christendom PDF, Gratis Onversneden Christendom DJVU, Gratis Downloaden Onversneden Christendom TXT, Downloaden Onversneden Christendom RTF, Online Onversneden Christendom FB2 , e-boek Onversneden Christendom downloaden TXT, Gratis Onversneden Christendom downloaden boek, e-boek Onversneden Christendom downloaden MOBI, Downloaden Onversneden Christendom IPad, Lezen Onversneden Christendom MOBI, Lezen Onversneden Christendom DOC, Gratis Onversneden Christendom AWZ, Downloaden e-boek Onversneden Christendom iPad , Gratis Onversneden Christendom DJVU, Downloaden Onversneden Christendom e-boek gratis, Gratis Downloaden Onversneden Christendom DVD, Lezen Onversneden Christendom TXT, Boek Onversneden Christendom downloaden DJVU, Onversneden Christendom downloaden boek gratis, Onversneden Christendom downloaden boek pdf gratis, Onversneden Christendom pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek Onversneden Christendom pdf gratis, Onversneden Christendom downloaden gratis epub gratis, Onversneden Christendom ePub boek downloaden gratis.

  Leave a Reply