Afscheidsboek Downloaden pdf.epub.txt een Boek (Lees online)

Afscheidsboek Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Afscheidsboek


RECENSIES (11)

afscheidsboek

Tijdens het schrijven worstelt hij met zijn herinneringen aan zijn leven wat hij heeft geleid en gaat hij een gevecht aan met zijn demoon “sneeuwvlokje”, die hij een belachelijke naam gaf zodat hij er minder bang voor was. Sneeuwvlokje komt regelmatig voorbij en dit geeft het verhaal iets extra’s.

In eerste instantie heb je als lezer een bepaalde verwachting van dit boek maar het is meer dan zomaar een brief in boekvorm geworden. Het is een autobiografie en de auteur stelt zich zeer kwetsbaar op. Hij heeft zich een grote spiegel voorgehouden en zichzelf flink aangepakt door terug te gaan in zijn leven om het stukje voor stukje te kunnen ontleden. Het is niet allemaal triestigheid, want er is voldoende ruimte overgelaten voor humor en zelfspot.

Het heden en het verleden wisselt zich af. Soms is dit verwarrend, maar is wel overeenkomstig het gevoel van de schrijver toen hij dit boek met de dood op zijn hielen schreef.

Als lezer realiseerde ik me dat als je in een diep dal zit, er altijd mensen zijn die het nog zwaarder hebben.

“Afscheidsboek” is het debuut van Han Peeters, waarin hij in het schrijfproces zichzelf meerdere malen tegenkomt om uiteindelijk als winnaar uit de strijd te komen. Hij heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en is een carrière als schrijver begonnen. Inmiddels heeft hij twaalf boeken op zijn naam staan, zowel fictie als non-fictie, waarvan vier titels in het Engels zijn vertaald.


Afscheidsboek als debuut

Recensie voor ‘Afscheidsboek’ van auteur Han Peeters
‘Afscheidsboek’ is het boek waarmee Han Peeters in 2010 debuteerde. Het is autobiografisch en gaat over een roerige, heftige en dramatische periode uit zijn leven. Met de dood op de hielen begint hij te schrijven, eerst een afscheidsbrief, omdat hij uit het leven wil stappen, maar uiteindelijk blijkt hij zoveel tekst te hebben dat het een boek wordt. Vandaar de titel van dit boek dat zijn leven heeft gered. Sindsdien is hij schrijver en heeft hij acht boeken op zijn naam staan.
De tweede vrouw van Han, Gina, verlaat hem. De Opta beschuldigt hem van het indirect verzenden van spam en geeft hem een boete van een paar ton. Ten onrechte zoals veel later zou blijken.
Han zoekt zijn heil bij Catherine, zijn hervonden grote jeugdliefde. Met haar wil hij het leven weer oppakken.
Het is een meeslepend, lekker leesbaar boek. Soms heel hilarisch door de komische manier waarop Han relativeert. Hij weet zijn leven (een rollercoaster van hoogte- en dieptepunten) vol pakkende emotie te beschrijven. Opvallend is het zelf-relativerend vermogen waarmee de schrijver the story of his life verteld. Pakkend, humoristisch, spannend zijn de trefwoorden die ik eraan wil meegeven. Opvallend is dat wat de inventieve en creatieve Han onderneemt in veel gevallen gedoemd lijkt te mislukken. Uiteindelijk geeft het hem wel de levenskracht die hij nodig heeft.


boeiende strijd met sneeuwvlokje

Dit boek is vooral een dagboek, geschreven met als doel de demon van de zelfmoord (door de schrijver "sneeuwvlokje" genoemd), op afstand te houden. In 21 dagen leer je de schrijver enigszins kennen door de herinneringen die hij ophaalt en de manier waarop hij over alles en nog wat schrijft.
Feitelijk zit er geen verhaallijn in dit boek, maar is het een samenraapsel van herinneringen vermengd met beschrijvingen van de gebeurtenissen en gedachten van elke dag. De vertelstijl is plezierig en het boek leest dus makkelijk weg.
Ik kreeg bewondering voor de ontplooide initiatieven, had moeite met het steeds naar anderen wijzen voor het mislukken van een onderneming en ergerde me aan de arrogantie van de schrijver.
Een boeiend boek: jazeker!


Boeind verhaal

Moeilijk te starten boek waarin ik erg moest wennen aan het heden en verleden. Erg rommelig doordat er steeds teruggekeken wordt. Maar de stukken die geschreven zijn in een bepaalde tijd zijn goed te lezen en zorgen dat je het verhaal uit wil lezen. Een boeiend boek van een geslaagd zakenman die veel tegenslagen te verwerken krijgt en uiteindelijk gelukkig zijn leven weer op kan pakken en er ook meevallers zijn.


Interessant levensverhaal

Ik ben een beetje op het verkeerde been gezet door het begin van het boek. Ik kreeg namelijk de indruk dat het een verhaal zou worden dat meer zou gaan over de worsteling met het wel of niet kiezen om uit het leven te stappen. Maar tegen mijn verwachting in werd juist het hele levensverhaal verteld, wat overigens erg interessant was. Ik vond het ook leuk om te lezen dat dit boek zo van deze tijd was door bekende gebeurtenissen van de afgelopen jaren.
Maar omdat mijn verwachtingen een andere kant op gingen was ik steeds aan het wachten tot dit emotionele en spannende gedeelte zou komen, wat helaas niet gebeurde. (Dit klinkt niet aardig, maar de lezer in mij zocht naar wat meer spanning.)
''Sneeuwvlokje'' was wel een spannende toevoeging voor mij en zou naar mijn mening zelfs wat meer ter sprake mogen komen.


Lastig

Ik vond het een heel erg lastig boek, ik vond het lastig om de verhaallijn te volgen waardoor ik het boek niet goed in me heb opgenomen. ik denk dat dit boek ook net buiten mijn interesse valt waardoor ik niet de intentie had om het boek in een klap uit te lezen.


Boeiend verhaal

Een boeiend verhaal over de problemen die de Han Peeters meemaakt.
In het begin moest ik er een beetje inkomen en vond ik het wennen dat het verhaal zowel in het heden afspeelt en in het verleden.
Het verhaal pakt je wel,l Ik had het in een paar dagen uit kon het moeilijk wegleggen.
Het thema over de dood en suïcide is de rode draad van het boek .
De schrijver neemt je mee in een verhaal van liefde, passie en luxe naar armoede en verlangen naar geluk en de ware liefde.


de dood voorgebleven

Zo ben je rijk en geniet je aanzien, zo ben je arm en kijkt iedereen op je neer. Peeters beschrijft deze processen in Afscheidsboek indringend en meelepend. Met humor en zelfspot kijkt hij terug op een bizarre periode waarin hij bijna uit het leven dreigde te stappen. Jammer dat het soms wat gelijkhebberig is…dat was voor mij niet nodig geweest.


Meeslepend verhaal!

Han Peeters wilde een afscheidsbrief schrijven,door veel tegenslagen zag hij het allemaal niet meer zo zitten.
Maar de brief werd een boek,zo kon hij alles van zich af schrijven.
Hij beschrijft zijn leven, faillisement,echtscheiding,geen werk en geen inkomen.
Om de deur loert "sneeuwvlokje" een gedaante die hij overal ziet.
Ik heb bewondering voor hem,ondanks alle tegenslagen komt hij uit een diep dal en heeft het leven weer zin voor hem.
Het schrijven is een goede therapie geweest en heeft zijn leven gered.
Vond het een aangrijpend verhaal,een mens kan echt heel wat meemaken,ondanks alles moest ik er soms om lachen
Het boek heeft een prettige schrijfstijl en leest vlot weg,gelukkig is het geen echt afscheid geworden!


mooi meeslepend

Wat een aangrijpend boek, wat verliezen van persoonlijke en zakelijke aard met iemand doen. Han beschrijft zn leven en blijft de dood "sneeuwvlokje" voor. Relatie met de vrouwen in zn leven en met zn kinderen. De ups en downs het incasseren. Alles komt aan bod, de lezer krijgt een beeld van het leven van Han. Eerst dacht ik dit word een zwaar boek, maar nee het leest heerlijk en ik heb genoten. Aanrader!


Sleurt je vanaf de eerste pagina het boek in een rap tempo door.

Han Peeters schreef in eenentwintig dagen tijd Afscheidsboek, waarin heden en verleden afwisselen.

Living to the max is zijn levensmotto en dat ademt Afscheidsboek ook uit. Het is zeer boeiend geschreven en sleurt je vanaf de eerste pagina het boek in een rap tempo door waarin verdriet en geluk afwisselen en waarin hij afrekent met zijn suïcidaliteit door middel van woorden en inzicht.

Boek in het Nederlands!


Stažení Afscheidsboek zdarma kniha pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Afscheidsboek (0.00 EUR)


Downloaden Afscheidsboek boek gratis:

SPIEGEL-2

Afscheidsboek.pdf (EUR-0.00)

Afscheidsboek.epub (EUR-0.00)

Afscheidsboek.doc (EUR-0.00)

Afscheidsboek.txt (EUR-0.00)

Afscheidsboek.mobi (EUR-0.00)


Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

Het is hier en het is gratis. Daarom moet u registreren:

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.
  Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  Prijs van het boek:


  Afscheidsboek.PDF – (EUR 0.00);

  Afscheidsboek.MOBI – (EUR 0.00);

  Afscheidsboek.EPUB – (EUR 0.00);

  Afscheidsboek.DOC – (EUR 0.00);

  Afscheidsboek.TXT – (EUR 0.00);

  DETAILS

  Auteur(s) Han Peeters
  Soort boek Paperback
  Uitgever Uitgeverij Terrade , Verschijningsjaar: 2016
  ISBN-13 9789081588799
  ISBN-10 9081588796
  Taal Nederlands  TAGS:

  Online Afscheidsboek ebook, Boek Afscheidsboek FB2, Downloaden Afscheidsboek PDF , Downloaden Afscheidsboek MOBI, Online Afscheidsboek boek, Gratis Downloaden Afscheidsboek IPhone, Online boek Afscheidsboek PDF, Gratis Afscheidsboek DJVU, Gratis Downloaden Afscheidsboek TXT, Downloaden Afscheidsboek RTF, Online Afscheidsboek FB2 , e-boek Afscheidsboek downloaden TXT, Gratis Afscheidsboek downloaden boek, e-boek Afscheidsboek downloaden MOBI, Downloaden Afscheidsboek IPad, Lezen Afscheidsboek MOBI, Lezen Afscheidsboek DOC, Gratis Afscheidsboek AWZ, Downloaden e-boek Afscheidsboek iPad , Gratis Afscheidsboek DJVU, Downloaden Afscheidsboek e-boek gratis, Gratis Downloaden Afscheidsboek DVD, Lezen Afscheidsboek TXT, Boek Afscheidsboek downloaden DJVU, Afscheidsboek downloaden boek gratis, Afscheidsboek downloaden boek pdf gratis, Afscheidsboek pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek Afscheidsboek pdf gratis, Afscheidsboek downloaden gratis epub gratis, Afscheidsboek ePub boek downloaden gratis.

  Leave a Reply